dilluns, 19 d’octubre del 2009

Èxit del Correllengua '09


L'edició del Correllengua '09 al Camp de Morvedre ha estat tot un èxit de participació, tot i els entrebancs que l'ajuntament de Sagunt ha volgut posar a l'organització.

En primer lloc, el dimecres 14 més de quaranta persones s'ho van passar d'allò més bé amb l'espectacle acústic de "Titot i David Rossell" i la presentació del Correllengua que es va celebrar a Sagunt. Així com el divendres 16, amb l'actuació del grup "Batà" a la localitat de Quart de les Valls, on va destacar la connexió entre els músics i el públic assistent.

El dissabte 17 arribà la festa gran del Correllengua. Tot i la negativa a celebrar els actes per part de l'ajuntament de Sagunt, una trentena de persones van decidir continuar amb el cercavila que s'havia programat, exercint lliurement el seu dret a defensar la seua cultura per damunt dels desitjos d'un ajuntament espanyolista que tracta de negar als i les valencianoparlants de la nostra capital, els seus drets com a ciutadanes dins del seu propi país. El cercavila va acabar davant de l'ajuntament on un gran nombre de gent esperava l'arribada del cercavila. Els veïns i veïnes que van acudir a l'edifici consistorial van poder sentir com l'ajuntament havia menyspreat una festa del i pel poble en defensa dels seus interessos.
Des de l'AJCM tot i no participar com a col·lectiu, donem tot el nostre suport als i les valentes que van eixir al carrer per reclamar allò que els pertany.
Finalment, la cloenda del Correllengua '09 es va dur a terme amb el gran concert a Quart de les valls, localitat que va accedir a acollir l'esdeveniment després de la negativa saguntina, on un centenar de persones van gaudir amb l'actuació de "Fent la mà", "The Skartats" i "Rapsodes" i amb el bon ambient que es va respirar durant tota la nit.
Durant l'acte final, un militant de l'AJCM, junt amb altres membres de la resta de col·lectius, va llegir el manifest on s'encoratjà als joves de la comarca a lluitar per la plena normalització de la llengua.

Des de l'AJCM volem donar les gràcies als i les assistents als actes, a la resta d'entitats que han format part de l'organització i a l'ajuntament de Quart de les Valls, per fer possible que la flama de la llengua poguera tornar al Camp de Morvedre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada